WERKWIJZE


Hooggevoelige en hoogbegaafde mensen
Hooggevoelige en hoogbegaafde mensen zijn door hun overintensiteiten gevoeliger voor prikkels. Hierdoor kan het voorkomen dat bepaalde gebeurtenissen sneller als negatief ervaren worden. Ze raken overprikkeld en er ontstaan blokkades doordat ze het als (mini)trauma ervaren. Deze blokkades kunnen fysiek zijn en/of in gedrag naar voren komen. Veel mensen krijgen hoofdpijn, buikpijn of andere pijnklachten,(faal)angst, bore- of burnout of een depressie.  De uitingen van het gedrag zijn onder andere boosheid, verdriet, down zijn, opstandig of agressief zijn oftewel fight, flight, freeze of fawn. Het trauma behandelen is vaak lastig. Wat helpend kan zijn is om bewust te worden van jezelf, je zelf- en lichaamsbewustzijn te vergroten en vanuit het gevoel van veiligheid en controle weer te werken aan ontwikkeling. 

Hoofd, hart en de innerlijke stem
Ik ga uit van 3 hoofddomeinen in een mens te weten hoofd, hart en de innerlijke stem (intuïtie). Deze staan voor de cognitieve, sociale en emotionele ontwikkeling. De innerlijke mens bestaat uit een samenwerking van de 3 domeinen. Soms loopt de ontwikkeling van deze domeinen asychroon. Dit kan stress opleveren. Bij hoogbegaafde mensen is vooral de cognitieve ontwikkeling sneller dan de sociale en emotionele ontwikkeling. Hierdoor kunnen deze mensen moeite hebben om blokkade/trauma hun innerlijke stem te horen en te voelen. Om de reis naar groei te kunnen voltooien is het belangrijk dat de basis van de boot; veiligheid als eerste goed en stevig is. Binnen deze basis zit de IK BEN ( innerlijke stem), IK VOEL (welke emoties en gevoelens heb ik) en IK DOE ( welke keuzes maak ik, welk gedrag laat ik zien).


IK BEN

De innerlijke stem gaat over het zijn. Juist hooggevoelige en hoogbegaafde mensen hebben door hun verhoogde sensitiviteit en overintensiteiten het nodig om te zijn! Juist omdat ze zich zo snel aanpassen aan anderen en overweldigd worden door de hoeveelheid prikkels die ze ervaren, is het een hele uitdaging om de innerlijke stem te vinden en te horen. Door de energie die in en rond het lichaam aanwezig is als het ware schoon te maken en weer af te schermen voor een veelheid aan prikkels, kan je weer leren bewust te worden van  je innerlijke stem, je eigen prikkels en emoties. Tijdens een energetische behandeling worden die ontstaan zijn door stress, negatieve patronen of een nare gebeurtenis opgeheven en kan de energie weer door je lichaam stromen. Het zelfhelende vermogen kan zo ook weer geactiveerd worden en de noodzaak om te vluchten, vechten of bevriezen is niet meer nodig.

IK VOEL
Het hart staat voor de sociale ontwikkeling en de mogelijkheid om je te verbinden met mensen om je heen. Aan de hand van lichaamsgerichte oefeningen, meditaties en mindfulness wordt er positieve aandacht gegeven aan het hart. Ook kan er een opstelling ingezet worden om inzicht te geven en te voelen wat er gebeurd in (familie)systemen en welke energie en emoties je van een ander je bij je draagt. 

IK DOE 
Naast energetische oefeningen, mindfulness, meditatie wordt er ook psycho-educatie ingezet. Dit is uitleg over hoe je brein werkt en wat er gebeurd. Het 5-model en de Acceptance Commitment Therapy zijn voorbeelden van methodes van psycho-educatie die ingezet kunnen worden.

Wat neem jij en/ of je kind mee na de begeleiding?
Ik begeleid jou en/of jouw kind op reis naar het zelfbewustzijn. De stem van jou als ouder is hier heel belangrijk in. Jij bent de ervaringsdeskundige van je kind. Aan het einde van de begeleiding heb jij en/of je kind een pakket aan oefeningen, inzicht en ervaringen om in contact te blijven met je innerlijke stem. Je bent je bewust van je zijn!

Soms kan het zijn dat een ouder bewust is dat er wat speelt bij hun kind of zichzelf maar ze kunnen het niet precies onder woorden brengen en het kind is daar ook nog niet toe in staat. Er zijn vage fysieke klachten of het gedrag laat zien dat er wat speelt. Dit mensen zijn die zo ver geblokkeerd zijn dat ze zich niet kunnen uiten of het kind is nog te jong. Dan kan een fluistersessie een optie zijn. Meer lezen over fluistersessies

Contact
Neem gerust contact op voor meer informatie of een afspraak.
Telefoon nummer: 06-41395751
Email: info@newkidstoday.nl
E-mailen
Bellen
Map
Info